Bascute cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 25 Mar 2012 | 3898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina ( se cerne)
  • 60 gr. zahar(3-4 lg)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr. unt
  • 1 cub drojdie ( 25 gr.)
  • 250 ml. lapte
  • un praf de sare

Umplutura

  • branza
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza:

- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii  si se toarna amestecul de drojdie.

- zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se amesteca cu un  praf de sare, toate se adauga cand maiaua a crescut putin

-se amesteca totul dupa care se framanta bine adaugand putin cate putin untul la temperatura camerei. pana nu se mai lipeste de maini

-se lasa la dospit in loc caldut pana -si dubleaza volumul

-se intinde foaie de 1 cm grosime ,se decupeaza cu un pahar discuri din foaia de aluat ,se asaza in tava sa creasca putin dupa care cu  ajutorul altui padar dar cu diametrul mai mic decat primul facem o adancitura in discuri,

-adancitura obtinuta o umplem cu amestecul de branza

-dam la cuptor pana se rumenesc frumos

-se pudreaza si se servesc.

SURSA .. culinar,ro

 

TIPS-URI

1

pot fi umplute cu diverse umpluturi:gem /dulceata,nuca ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bascute cu branza-0
Bascute cu branza-1
Bascute cu branza-2
Bascute cu branza-3
Bascute cu branza-4
Bascute cu branza-5
Bascute cu branza-6

COMENTARII (28)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:16

foarte bine arata

dakris

dakris 1

29.03.2012, 14:24

Arata grozav! Stafide nu?

ionela2682

ionela2682 1

09.05.2012, 17:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!