Bascute cu branza dulce si stafide

de mihasara in Prajituri, 15 Oct 2015 | 719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:550 g faina
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 60g unt
  • 200 g iaurt
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
    • 500 g branza de vaci
    • 1 ou
    • 2 lingurite gris
    • 5 linguri zahar
    • stafide
    • esenta de rom
    • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza dulce si stafide:

  1. Punem faina cernuta intr-un castron.
  2. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute.
  3. In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul.
  4. Adaugam si drojdia care intre timp s-a umflat si framantam.
  5. Adaugam untul topit si coaja de portocala.
  6. Framatam pana nu se mai lipeste de mana.
  7. Lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti, acoperim vasul cu un prosop curat.
  8. Cat timp se dospeste aluatul pregatim umplutura.
  9. Amestecam branza cu zaharul, oul, grisul, esentele, coaja de portocala si stafidele.
  10. Presaram faina pe masa si mai framantam aluatul pentru a scoate aerul.
  11. Rupem din aluat bucati de marimea unei mandarine .
  12. Il intindem in forma rotunda si punem 1-2 linguri de umplutura.
  13. Strangem marginile spre centru cat sa nu se vada umplutura.
  14. Punem branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 12-14 minute.
  15. Le ungem cu galbenus si le bagam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.
  16. Le lasam sa sa raceasca si le putem pudra cu zahar.ptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
  17. Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar
 

COMENTARII (7)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.10.2015, 12:04

mirela0911

mirela0911 1

15.10.2015, 13:33

Rocsi

Rocsi 1

15.10.2015, 21:26

Imi plac, mai ales atunci calde!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!