Bascute cu branza dulce si stafide

de mihasara in Prajituri, 15 Oct 2015 | 1220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:550 g faina
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 60g unt
  • 200 g iaurt
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
    • 500 g branza de vaci
    • 1 ou
    • 2 lingurite gris
    • 5 linguri zahar
    • stafide
    • esenta de rom
    • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza dulce si stafide:


  1. Punem faina cernuta intr-un castron.

  2. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute.

  3. In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul.

  4. Adaugam si drojdia care intre timp s-a umflat si framantam.

  5. Adaugam untul topit si coaja de portocala.

  6. Framatam pana nu se mai lipeste de mana.

  7. Lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti, acoperim vasul cu un prosop curat.

  8. Cat timp se dospeste aluatul pregatim umplutura.

  9. Amestecam branza cu zaharul, oul, grisul, esentele, coaja de portocala si stafidele.

  10. Presaram faina pe masa si mai framantam aluatul pentru a scoate aerul.

  11. Rupem din aluat bucati de marimea unei mandarine .

  12. Il intindem in forma rotunda si punem 1-2 linguri de umplutura.

  13. Strangem marginile spre centru cat sa nu se vada umplutura.

  14. Punem branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 12-14 minute.

  15. Le ungem cu galbenus si le bagam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.

  16. Le lasam sa sa raceasca si le putem pudra cu zahar.ptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

  17. Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

15.10.2015, 12:04

mirela0911 1

15.10.2015, 13:33

Rocsi 1

15.10.2015, 21:26

Imi plac, mai ales atunci calde!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de portocale