Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

de Kadia80 in Dulciuri, 8 Dec 2011 | 5527 vizualizari

 

Fiecare regiune din tara mea gazda are traditiile ei, mai mult sau mai apropiate cu tarile vecine, cu care isi impart si limba. Astfel, in partea frantuzeasca, elvetienii adopta obiceiuri frantuzesti, pe cand in partea nemteasca gasesti obiceiuri nemtesti si austriece, iar in cea italiana, nu prea faci diferenta cu italienii de mai din sud. Craciunul nu face nici el exceptie, astfel incat in partea nemteasca se gateste Christstollen, iar in partea italiana Panettone. Vedeta perioadei de iarna este, ca in multe alte tari, turta dulce, care si ea poate lua diferite forme in functie de regiunea unde te afli:
« biber » in Saint-Gall, un "vechi" produs de patiserie pe baza de miere;
« Tirggel » in Zurich, din faina si miere;
« Leckerli » in Basel;
« Brunsli » in Basel.

 

INGREDIENTE

  • 200g zahar  
  • 250g migdale maruntite  
  • 2 linguri de faina  
  • 1 varf de cutit de scortisoara  
  • 2 albusuri batute spuma  
  • 100g ciocolata neagra (85% cacao) topita pe bain-marie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun:

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o hartie cerata (pentru copt) si se lasa "la uscat" cel putin cateva ore, preferabil peste noapte.



Se taie in formele dorite (de regula stelute) si se "usuca" in cuptor la 190°C (cuptor cu ventilatie) pentru 5-8 minute.



 

TIPS-URI

1

intinsul foii de face intre foi cerate (de copt) si se toarna foarte mult zahar deasupra cand se taie. Eu le-am preferat mai "natur".

Daca ti-a placut reteta noastra "Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (39)

kamy 1

15.12.2011, 18:37

mamaaaaaaaaaaa ce bine arata si ce buni cred ca sunt la fav ...ms

mamaieelena 1

19.12.2011, 11:38

buuunee stelutele

Valclaudia 1

11.12.2013, 22:51

vreau sa-i incerc si eu! Tare bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!