Batoane cu mac Doi frati

de noiinbucatarie in Prajituri, 15 Apr 2016 | 2883 vizualizari

 

Sunt atat de pufoase si de bune incat nu vor apuca sa se raceasca, vor disparea numaidecat. Cel putin la mine asa a fost. Pentru realizarea lor, m-am inspirat de aici http://cartederetete.ro/batoane-cu-mac-si-lapte/ si am scris-o si pe site-ul meu aici- http://noiinbucatarie.ro/baton-cu-mac-doi-frati/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 250 ml apte
  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • mac
  • + 1 lingura da faina, 3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac Doi frati:

Mai intai facem aluatul. Punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut cu drojdia si cu zaharul. Incepem sa framantam usor si adaugam si uleiul, praful de sare si coaja de lamaie si framantam bine.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam un praf de faina si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Cand s-a dospit, impartim coca in 8 parti.


Luam prima parte si o intindem pe un blat tapetat cu faina, eu am folosit folie de aluminiu ca este mult mai usor de rulat. O intindem cat mai subtire posibil si apoi incepem dintr-un capat si rulam. Punem rulourile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt.


Punem putina apa ( 50 ml) intr-o cana si adaugam 1 lingura de faina. Amestecam si ungem cu aceasta compozitie batoanele. Presaram seminte de mac deasupra. Le mai lasam 30 de minute la dospit si apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand sunt facute.


Facem un sirop din 3 linguri de zahar si 30 ml apa si dizolvam bine zaharul. Ungem cu acest sirop batoanele fierbinti.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti, puteti unge batoanele cu miere.

2

Puteti inlocui macul cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac Doi frati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

noiinbucatarie 1

16.04.2016, 11:08

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:28

noiinbucatarie 1

18.04.2016, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca