Beef Bourguignon

de Brindusa in Vita, 25 Ian 2010 | 6054 vizualizari

 

Dureaza cam mult, dar e tocmai buna pentru un pranz de week-end. Si de asemenea se si poate reincalzi foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita mai proasta (pentru ca o sa fiarba 2 ore, iar cea foarte frageda se topeste)
  • 200 g bacon
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 800 g ceapa mica (salote)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 g unt 
  • trei linguri de faina

  Marinata:

  • 3 catei usturoi taiati in 4
  • 2 cepe mari taiate solzi
  • 1 morcov taiat mic
  • 4 cuisoare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe negru, zdrobit putin
  • patrunjel, cimbru
  • 1 l vin rosu 
  • 1 cana brandy (de mere daca se poate)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Bourguignon:

Taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy.

Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte.

A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete absorbante. Pune 3 linguri de ulei intr-o cratita mare (o sa cuprinda toata mancarea) si prajeste carnea pe toate partile, pana devine maronie.

Separat strecoara marinata si incalzeste-o.

Acum se face un fel de sos Bechamel cu marinata: topeste untul si adauga amestecand faina. Toarna cate putin din marinata calda, ca sa nu se faca cocoloase. Pune acest sos peste carne, amesteca si lasa la foc mic sa fiarba 2 ore. Mai poti pune patrunjel si cimbru, daca vrei mancarea mai aromata.

In timp ce mancarea fierbe, se prepara toppingurile. Taie baconul betigase si prajeste-l la foc mic, pe toate partile. Scoate-l din tigaie si in sosul lasat prajeste ceapa. Eu n-am gasit ceapa mica si am pus niste arpagic. Trebuia sa pun mai mult, dar m-am plictisit sa-l curat. Scoate ceapa si pune ciupercile taiate felii. Caleste-le. Pune toate toppingurile peste carne, adauga pasta de rosii, amesteca si mai lasa la fiert 30 minute.

Serveste cu garnitura de cartofi fierti sau piure.

Aceasta reteta este adaptata dupa FXcuisine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Bourguignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rivka 1

26.01.2010, 17:28

imi fac si eu loc cu coatele , dati-va la o parte , vreau si eu sa apuc la o portie

Brindusa 1

26.01.2010, 19:27

stati si nu va impingeti, ca dau cate o lingura sa ajunga la toti!

Bunica 1

26.01.2010, 20:39

Eheeee, bucuresteni ajung primii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel la cuptor