Beignets

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 27 Mai 2010 | 8816 vizualizari

 

Beignet este un fel de gogoasa franceza. Sunt foarte populare in Franta si pot fi servite ca aperitiv, cu diverse umpluturi de fructe, legume sau chiar de carne. Reteta de Beignets cu zahar, poate reprezenta o gustare delicioasa de care va puteti bucura in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 120 g faina;
  • 2 oua
  • 160 ml apa;
  • 45 g unt;
  • 1 praf de sare;
  • 1 lingura de zahar tos;
  • 1 lingura de smantana;
  • 500 g ulei vegetal pentru prajit;
  • 1 lingura cu zahar pudra.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beignets:

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de pe foc.

Adaugati ouale, unul cate unul (nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat perfect in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata, deci il puteti turna intr-un bol.

Puneti uleiul intr-o oala si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita aluat si puneti-l in ulei(desprindeti-l cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Presarati-le apoi cu zahar pudra, dupa care le puteti servi.


PREPARARE IN IMAGINI


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

27.05.2010, 19:25

super bune...

Sylvia 1

27.05.2010, 21:39

Bravo Tavi, excelenta reteta imi place tare !

ela 1

31.05.2010, 15:37

cum de am scapat gogosile astea cred ca din cauza soarelui?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Gogosi" cu mere