Placintele cu mere si gem de mere

de cccris in Prajituri, 24 Feb 2010 | 6482 vizualizari

 

Am gasit intr-o revista reteta asta, dar e adaptata de mine la cantitati si dupa experienta.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 3 oua
  • 270gr unt moale
  • 200ml apa
  • un praf de sare
  • gem de mere si/sau mere taiate bucatele mici si amestecate cu putin zahar si vanilie
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu mere si gem de mere:

Se face un aluat nu foarte tare din faina, unt, 2 oua, apa si sare. Se imparte in 3 si se tine la frigider cam 1 ora. E important sa fie rece si mai tare aluatul ca sa creasca frumos. Din acest motiv se imparte in 3, sa nu expunem toata compozitia la caldura. Se scoate 1 parte din aluat, se intinde o foaie de aprox 4milimetrii, se taie in patratele de 10cm cu un cutit bine incins. Se umple cu o lingurita de gem sau citeva bucatele de mere, se stringe ca in poza si se turteste putin. Aveti grija sa inchideti bine placinta, sa nu se scurga nimic. Presati bine imbinarile. Se procedeaza astfel pina se umple o tava, se ung placintelele cu ou batut, se presara susan si se pun la cuptorul incins la 190-200grade pina se rumenesc. Daca va mai ramin placintele ce nu au loc in tava le bagati in frigider pina la urmatoarea serie.

TIPS-URI

1

am pus o poza in care sa vedeti ce se intimpla daca nu le stringeti bine imbinarile, dar tot au iesit bune pentru ca gemul era mai gros. A fost prima experienta. Mi se iarta greselile, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu mere si gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Rocsi 1

24.02.2010, 11:39

arata bine si sigur sunt gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Miel cu rosii si spanac
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si alune