Beignets

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 27 Mai 2010 | 13378 vizualizari

 

Beignet este un fel de gogoasa franceza. Sunt foarte populare in Franta si pot fi servite ca aperitiv, cu diverse umpluturi de fructe, legume sau chiar de carne. Reteta de Beignets cu zahar, poate reprezenta o gustare delicioasa de care va puteti bucura in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 120 g faina;
  • 2 oua
  • 160 ml apa;
  • 45 g unt;
  • 1 praf de sare;
  • 1 lingura de zahar tos;
  • 1 lingura de smantana;
  • 500 g ulei vegetal pentru prajit;
  • 1 lingura cu zahar pudra.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beignets:

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de pe foc.

Adaugati ouale, unul cate unul (nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat perfect in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata, deci il puteti turna intr-un bol.

Puneti uleiul intr-o oala si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita aluat si puneti-l in ulei(desprindeti-l cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Presarati-le apoi cu zahar pudra, dupa care le puteti servi.

PREPARARE IN IMAGINI

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

Rocsi 1

27.05.2010, 19:25

super bune...

Sylvia 1

27.05.2010, 21:39

Bravo Tavi, excelenta reteta imi place tare !

ela 1

31.05.2010, 15:37

cum de am scapat gogosile astea cred ca din cauza soarelui?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu mere