Betivana

de Sidy in Prajituri, 28 Noi 2010 | 8581 vizualizari

 

Va rog sa scuzati calitatea pozelor....trebuie sa-mi cumpar un alt aparat, cat de curand.....
Dar poate ma aude mosul.....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 450 g zahar,
  • 10 linguri apa fiarta ,
  • 300 g faina ,
  • 1 praf de copt ,
  • 1 lamiie,
  • 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta),
  • 150 g stafide,
  • 150 g unt/margarina RAMA.,
  • marmelada de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betivana:


Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul.

Dupa ce sa copt se taie 1/4 din blat(partea de deasupra) se insiropeaza cu romul si se taie cubulete. Stafidele , untul si 150 g zahar praf se amesteca bine.Blatul ramas se unge cu marmelada, se stoarce lamiia peste si se pune crema din stafide si cubuletele taiate.Deasupra se pune glazura la rece facuta din :

150 g zahar pudra

2 linguri cacao

3 linguri apa fiarta

2 linguri ulei

Se amesteca repede de tot si se pune peste prajitura.

Daca doriti puteti orna si cu nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Betivana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

29.11.2010, 13:49

bun tare cu atata roooom

Teo 1

29.11.2010, 21:39

vai , si eu tot asta astept de la Mos ! de la rom e ''betivanca''?

28_andreea 1

04.12.2010, 16:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baba al rhum by Adi