Betivul Izodor

de anca_rm in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 46433 vizualizari

 

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative usor de facut .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr zahar (5 linguri)
  • 150 gr unt nesarat
  • 4 oua
  • 130 gr faina (6-7 linguri)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Umplutura :
  • 250 gr nuci (12 linguri)
  • 100 gr zahar pudra (3 linguri)
  • 100 ml rom
  • 75-100 ml apa
  • Crema:
  • 3 galbensuri
  • 200 gr zahar (6 -7linguri)
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • extract de vanilie sau esenta rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betivul Izodor:

Umplutura

Nucile macinate le amestecam cu zaharul,romul si cu apa , amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara . Lasam sa traga nuca toate lichidele .

Blat

Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine ca si o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra) adaugam ouale amestecand dupa fiecare si apoi treptat punem faina , cacaoa si praful de copt .

Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute.

Crema

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele , punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca gogoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca . Acoperim cu folie si lasam la racit .

 Asamblare

Blatul copt si racit il asezam intr-o tava , punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam . Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore sa se raceasca bine .

Glazura :

Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele .

Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura . Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin dupa care putem sa portionam si sa servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betivul Izodor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

10.11.2014, 20:37

Delicioasa si foarte buna!

iry-gabriela 1

10.11.2014, 22:18

mirela0911 1

11.11.2014, 12:01

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi