Bezele

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 8443 vizualizari

 

Este o reteta putin mai dificila (deoarece trebuie batute aproape 30-35 de minute la baie de aburi), dar rezultatul merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 16 linguri de zahar + 2 in plus (functie de consistenta zaharului si de marimea oualelor)
  • 3 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 20 ml ulei pentru uns tava
  • 1 praf de sare fina
  • 2 lingurite zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:



Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Dupa ce tot zaharul a fost inglobat in albusuri si compozitia a capatat consistenta se bate in continuare pe baie de aburi pana cand bezeaua s-a intarit. Se pun bezelele in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei cu o seringa de ornat. Se incalzeste cuptorul la foc mare, apoi se opreste focul si se pune tava cu bezele in cuptor. Se lasa sa se usuce bine pana cand devin crocante la exterior si cremoase in interior. Daca mai este nevoie se mai scot din cuptor, se incinge cuptorul, apoi se opreste si se introduce tava. Se pot servi simple sau pudrate cu cacao. Eu am lasat cuptorul aprins la o tava si au iesit putin aramii. Au fost bune si acestea si au disparut imediat din farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

17.09.2012, 09:55

La multi ani Carmen Sa traiesti mult si frumos
Aniversare frumoasa!!!

diaconta 1

17.09.2013, 08:41

La multi ani Carmen!!!!

mena29 1

17.09.2013, 08:43

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars