Bezele

de Criss in Dulciuri, 12 Oct 2011 | 11649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 albusuri de ou
  • -175 g zahar
  • -1/2 lingurita zeama de lamaie
  • -1/2 lingurita amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:

Albusurile se bat spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste zaharul. La final se adauga amidonul si zeama de lamaie care are rolul de a face bezelele crocante in exterior. Bezeaua trebuie sa fie lucioasa si teapana, daca rasturnati castronul, ea nu trebuie sa curga deloc. Spuma rezultata se pune intr-un posh si pe hartie de copt se spriteaza bezelele de marimea dorita.

Cred ca au iesit acceptabile, desi bezelele nu sunt punctul meu forte. Se pune tava pe treapta din mijloc a aragazului iar dedesubt e bine sa mai punem o tava pentru a le proteja. Bezelele trebuie uscate in cuptor, cu usa intredeschisa aproximativ 60 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

LadyCrs 1

06.04.2012, 00:21

când eram mai mică eram înnebunită după ele...chiar nu am mai mâncat de mult timp..

Criss 1

06.04.2012, 10:29

Multumesc dragele mele.

Criss 1

06.04.2012, 10:29

Lady, si mie imi placeau insa acum nu-mi mai plac la fel de mult. Prefer pricomigdalele.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hell[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bezele