Bezele trandafiri

de Sim0na in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 3998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele trandafiri:

Am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa pentru bain marie. Intr-un castron de stricla (sau un alt vas care merge pus la baie marie) am pus albusurile, pe care le-am batut spuma, adaugand apoi treptat zaharul. Cand albusurile s-au intarit am pus castronul in vasul de pe foc, si am continuat mixarea inca vre-o 10 minute. Atentie, albusurile vor creste in volum. Se da vasul de-o parte si se continua mixarea pana spuma se mai racoreste putin, cca 5 minute.
Am pregatit tava, tapetand-o cu hartie de copt, am pus spuma in pos si am format trandafiri. Se poate face orice fel de model. Compozitia data este suficienta pentru a umple doua tavi de aragaz, pe care le-am pus in cuptor una sub alta. Daca cuptorul nu este electric, se lasa putin usa intredeschisa, la puterea cea mai mica, pentru 2 ore. Eu am sucit tavile de sus in jos, si invers, din cand in cand pentru a se coace bine.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Oana 1

28.05.2015, 11:22

Ce frumoase sunt!

Rocsi 1

28.05.2015, 19:32

Ce frumuseti de bezele

cristeena20 1

31.05.2015, 18:10

minunate!!!Aici in Portugalia li se spun Suspiros (suspine) si imi place sa le pregatesc rupte si amestecate cu capsuni taiate cubulete si frisca. E und esert minunat si ra+id. O sa incerc s afac si eu bezelele dupa reteta ta. Ti-au iesit perfecte!!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed