Biban cu sos dulce- acrisor

de Bunica in Peste, 6 Aug 2010 | 3977 vizualizari

 

Biban de mare dupa reteta postata de mihaelar63, dar adaptat dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati biban de mare
  • 1 lamaie
  • 1 rosie
  • 4 catei de usturoi
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura Oyster Sauce ( sos de stridii)
  • 1 lingura Sweet & Sour (sos dulce -acrisor)
  • 1 lingura Worcester Sauce
  • 200 ml. vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban cu sos dulce- acrisor:

Se curata pestele, se despica, se spala.


Din zeama si coaja razuita de lamaie,cateii de usturoi zdrobiti, sare, piper, maghiran,ulei de masline, 200 ml. vin alb, boia ,1 lingura Oyster Souce, 1 lingura Sweet & Sour, 1 lingura Worcester Souce se face un sos.


Bibanii se aseaza in tava, se pune ardeiul taiat fasii , se toarna sosul deasupre, se orneaza cu felii de rosie si se da la cuptorul incins pentru circa 45 minute.


 

TIPS-URI

1

Se serveste cald sau rece cu sau fara garnitura de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban cu sos dulce- acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Teo 1

11.08.2010, 23:08

chiar imi vine sa plec la BUC. dupa o portie !

Bunica 1

14.08.2010, 20:01

medi, cum sa te uit eu tocmai pe tine ! ti-am trimis si tie......si-ti trimit si.......

mihaelar63 1

18.08.2010, 21:34

cum de nu m-a ademenit mirosul sa ma prezint si eu la timp, pentru o bucata ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29