Biban de mare en papillote

de papabundetot in Somon, 8 Iun 2014 | 4374 vizualizari

 

Pentru ca astazi am implinit 1 an de cand am cunoscut niste oameni minunati,Bucatarasii de pe bucataras.ro care m-au primit cu drag printre ei,m-am gandit sa sarbatoresc acest eveniment printr-o reteta usor deosebita,sanatoasa si gustoasa in acelasi timp.Am profitat de ocazie si am luat acest peste pe care pana acum nu l-am mai incercat dar pot spune ca mi-a facut o impresie buna,e un peste cu adevarat delicios si deja ma gandesc si la alte retete pentru acest tip de peste :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 buc biban de mare
  • 5 cartofi noi
  • 2 ciuperci champignon mai mari
  • 1 fenicul
  • frunze de oregano proaspat
  • 1 ardei iute,
  • zeama de la o lamaie si de la o portocala
  • sare,
  • unt,
  • vin alb
  • Pentru sos :
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de susan
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri iaurt
  • sare,
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita curry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare en papillote:

Am curatat pestii de solzi si intestine,i-am spalat bine,i-am crestat pe ambele parti si apoi i-am pus la marinat in zeama de lamaie,zeama de portocala si putina sare.Intre timp pana cand pestii s-au marinat,am pregatit legumele,le-am curatat,spalat si  taiat felii,nu foarte subtiri,am luat apoi o bucata mai mare de hartie de copt,am uns-o cu unt apoi am pus un strat de cartofi,unul de ciuperci si unul de fenicul,deasupra legumelor am asezat 1 biban,prin crestaturile facute in pielea pestelui am pus unt,am turnat deasupra pestelui putina zeama de lamaie si portocala,am pus si in burta pestelui unt,frunze de oregano si felii de ardei iute.

Am pliat hartia de copt de jur imprejurul pestelui si inainte de a o inchide de tot am turnat inauntru putin vin alb,apoi am pus pestele intr-o tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la foc mic.

Sosul de usturoi:

Am zdrobit usturoiul,l-am frecat bine cu putina sare si ulei de susan,am adaugat apoi 1 lingurita de mustar,zeama de lamaie si la urma iaurtul,am amestecat bine si am servit cu deliciosul peste cu legume

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare en papillote" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de biban de mare cu fenicul