Somon la gratar cu cartofi copti

de Sylvia in Somon, 15 Feb 2010 | 16598 vizualizari

 

Va propun azi acest fel de mancare delicios si usor de preparat. Tocmai am cumparat un somon mare si l-am portionat si am executat aceasta reteta lejera.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana  de
  • 2 inele de somon proaspat ( se poate folosi si congelat daca nu gasiti proaspat),
  • 3 cartofi mici pentru o persoana 
  • 200 grame de iaurt gras,
  • o lingura smantana,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • verdeata tocata marunt ( eu am pus coriandru si ciboulette ….se poate inlocui cu cozi de ceapa verde maruntite fin) ,
  • un catel de usturoi zdrobit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu cartofi copti:

Pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) .

Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din iaurt gras, amestecat cu o lingura de smantana, sare, piper,verdeturi tocate fin si un catel de usturoi zdrobit. De ceva vreme folosec numai usturoiul cumparat de la magazinele Bio, e singurul cara parca mai are gust….

Am pregatit somonul la gratar dar nu in tigaia de gratar si intr-o tigaie de tefal fara striatii sa nu iasa dungat. Se prajeste la foc mic, fara ulei, intoracandu-l  din cand in cand cu o pensa  de plastic , pana este bine patruns de foc. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de iaurt. Am facut pentru decor o floare din morcov taiat fin si gata masa: simplu de realizat si delicioasa, va servesc cu o portie :)

 

RETETA IN IMAGINI

Somon la gratar cu cartofi copti-0
Somon la gratar cu cartofi copti-1
Somon la gratar cu cartofi copti-2
Somon la gratar cu cartofi copti-3

COMENTARII (12)

Sylvia

Sylvia 1

16.02.2010, 22:19

Rose eu iau si congelat cateodata si mi se pare super ok poti incerca si asa conteaza sa fie de calitate . Cel mai adesea iau unul mare de 2-3 kg si il portionez eu si il consumam in 3-4 etape deci congelez si eu pe portii si e ok. Bine ca il consum intr-o saptamana maxim 2 dar tot congelat ajuge

liana_geicu

liana_geicu 1

16.02.2010, 23:21

Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte bun, iar aranjamentul este de fiecare data de nota 20!

mena29

mena29 1

17.04.2010, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!