Somon la gratar cu cartofi copti

de Sylvia in Somon, 15 Feb 2010 | 17277 vizualizari

 

Va propun azi acest fel de mancare delicios si usor de preparat. Tocmai am cumparat un somon mare si l-am portionat si am executat aceasta reteta lejera.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana  de
  • 2 inele de somon proaspat ( se poate folosi si congelat daca nu gasiti proaspat),
  • 3 cartofi mici pentru o persoana 
  • 200 grame de iaurt gras,
  • o lingura smantana,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • verdeata tocata marunt ( eu am pus coriandru si ciboulette ….se poate inlocui cu cozi de ceapa verde maruntite fin) ,
  • un catel de usturoi zdrobit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu cartofi copti:

Pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ) .


Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din iaurt gras, amestecat cu o lingura de smantana, sare, piper,verdeturi tocate fin si un catel de usturoi zdrobit. De ceva vreme folosec numai usturoiul cumparat de la magazinele Bio, e singurul cara parca mai are gust….


Am pregatit somonul la gratar dar nu in tigaia de gratar si intr-o tigaie de tefal fara striatii sa nu iasa dungat. Se prajeste la foc mic, fara ulei, intoracandu-l din cand in cand cu o pensa de plastic , pana este bine patruns de foc. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de iaurt. Am facut pentru decor o floare din morcov taiat fin si gata masa: simplu de realizat si delicioasa, va servesc cu o portie :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sylvia 1

16.02.2010, 22:19

Rose eu iau si congelat cateodata si mi se pare super ok poti incerca si asa conteaza sa fie de calitate . Cel mai adesea iau unul mare de 2-3 kg si il portionez eu si il consumam in 3-4 etape deci congelez si eu pe portii si e ok. Bine ca il consum intr-o saptamana maxim 2 dar tot congelat ajuge

liana_geicu 1

16.02.2010, 23:21

Arata foarte bine si sunt convinsa ca este si foarte bun, iar aranjamentul este de fiecare data de nota 20!

mena29 1

17.04.2010, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon pe gratar in sos meuniere