File de biban de mare cu fenicul

de Ksenya in Peste, 30 Mar 2014 | 1162 vizualizari

 

Reteta este de origine englezeasca ,m-am hotarat sa v-o prezint si voua pentru ca mi-a placut mie mult. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de biban de mare stropit cu un pic de zeama de lamaie si sare\piper
  • pesmet 1 lingura sau malai
  • 1 fenicul mai mare
  • 250 ml de supa de legume sau apa
  • 4 linguri de ulei de masline
  • un varf de cutit sare \piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de biban de mare cu fenicul:

Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute  in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant.

In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu piper si sare ,pe ambele parti,pana prinde o culoare ca in imagine ,turnam deasupra supa de legume sau apa si lasam la foc mic 10 minute pana se evapora tot lichidul. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cald si dupa preferinta cu sos picant.

 

TIPS-URI

1

Sosul pe care vi-l propun este cel de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "File de biban de mare cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

File de biban de mare cu fenicul-0
File de biban de mare cu fenicul-1
File de biban de mare cu fenicul-2
File de biban de mare cu fenicul-3

COMENTARII (7)

laura_n

laura_n 1

30.03.2014, 16:30

ce bun iese feniculul

deyutzky

deyutzky 1

01.04.2014, 06:51

imi place

Bya Ralu

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:01

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!