Bicolora cu cirese

de merisor in Prajituri, 12 Iun 2013 | 14701 vizualizari

 

Am pornit de la a face un pandispan cu cirese, dar apoi m-am gandit ca ar fi mai buna o negresa cu cirese apoi am ajuns sa combin si a iesit ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cirese
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • 1 lingurita ulei
  • 1 pahar iaurt de tara(250 ml)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • zahar pudra cu aroma de vanilie(pentru ornat)
  • esenta de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bicolora cu cirese:

Ciresele le-am pregatit de cu seara, adica am scos samburii, am presarat 3 linguri de zahar peste ele si le-am lasat la rece.


Am inceput intai cu partea ciocolatoasa: am pus intr-un vas untul, ciocolata taiata bucatele, 2 linguri zahar, uleiul si cacaoa si am pus vasul la foc incet mestecand continuu pana la topirea ingredientelor, apoi am lasat sa se raceasca.


Am separat albusurile de galbenusuri si am presarat peste ele putina sare.


Albusurile le-am batut spuma si am avut placuta surpriza ca s-au batut foarte foarte bine. De aici mi-a venit ideea sa combin.


Am adaugat treptat 7 linguri de zahar si am batut in continuare cu telul, dupa care am adaugat pe rand galbenusurile, amestecand usor fara a mai bate, apoi am pus 8 linguri de faina amestecata cu praful de copt, tot treptat si esenta de vanilie.


In iaurt am dizolvat bicarbonatul si l-am pus peste ciocolata racita, apoi am adaugat cam 1/3 din compozitia de pandispan si restul de faina.


Am tapetat o tava de 20/30 cm cu hartie de copt, am pus compozitia cu ciocolata, am presarat peste ea jumatate din cantitatea de cirese, apoi am adaugat pandispanul peste care am presarat ciresele ramase.


Am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.


Am taiat rece si am ornat cu zahar pudra cu aroma de vanilie.


A iesit foarte buna!


Ce-i drept ciresele nu au stat asa cum le-am pus eu, au coborat mai multe in partea ciocolatoasa, dar tot buna a ramas.

 

TIPS-URI

1

In loc de cirese se pot pune visine, dar si mai mult zahar peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bicolora cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Micutza Luana 1

26.06.2013, 15:01

favoriit direct

Krystyan Trendy 1

12.06.2014, 11:07

grozava prajitura

Aletta 1

28.05.2015, 16:37

Merge acum langa cafea,.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel