Tarta cu prune

de mena29 in Prajituri, 9 Aug 2010 | 3658 vizualizari

 

Este un deliciu,va astept la o portie:)

 

INGREDIENTE

  • 200g unt;
  • 300g faina;
  • 100g zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • 1/2kg prune;
  • 2 linguri pesmet sau 4 biscuiti zdrobiti;
  • o priza sare;
  • scortisoara.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am frecat untul moale(la temp. camerei) cuzaharul,zaharul vanilat,sarea si oul.Separat am amestecat faina cu praful de copt,am incorporat crema in unt.Am framantat pana am obtinut un aluat omogen.Am oprit o bucata din aluat de marimea unui mar potrivit,am bagat-o intr-o punga si am pus-o la congeletor cca.30 minute.Am uns cu grasime o tava de tarta,am intins aluarul ramas dupa care l-am dat la rece 30 min.Am spalat fructele,am scos samburii,am presarat scortisoara pe fructe,am presarat biscuitii zdrobiti,in tava,am asezat fructele deasupra si am ras aluatul de la congeletor peste fructe.Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.Am taiat cand s-a racit.Pofta buna tuturor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mena29 1

13.08.2010, 08:08

Multumesc Silvia,esti o draguta

Cris2711 1

26.11.2010, 22:09

ce pofta mi-ai facut

mena29 1

26.11.2010, 23:12

cand veniti la noi va fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de portocale