Biscuiți sprițați

de elucubratiiculinare in Prajituri, 23 Feb 2012 | 5591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt (osânză sau untură),
  • 200 g zahăr,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri smântână,
  • 2 pliculețe praf de copt,
  • esență vanilie,
  • făină cât cuprinde (900-1000 g),
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți sprițați:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. În alt castron amestecăm bine untul cu zahărul cu un mixer. Treptat adăugăm căte un ou până le terminăm pe toate 3, apoi laptele, smântâna și esența de vanilie. Lăsăm mixerul la o parte, luăm o lingură de lemn și începem să încorporăm făina. Am oscilat între 900 g și 1000 g pentru că este în funcție de cât sunt ouăle de mari și de consistența smântânii. Aluatul obținut se pune în folie și se dă la rece pentru o oră. Între timp scotem mașina de tocat și montăm aparatul special.


Biscuiții se fac lungi de 10-12 cm și de forma preferată. Biscuiții se pun în tava neunsă.


Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 15-20 minute sau până se rumenesc ușor. Imediat ce se scot din cuptor se dau prin zahăr pudră. Se servesc după ce s-au răcit.


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți sprițați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:19

Teo 1

27.02.2012, 21:55

ce frumosi sunt!prajiturelele bunicutei!

EllaMony 1

21.12.2016, 20:43

am trecut-o la favorite , dar nu stiu daca mai am forma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fine cu nuci