Biscuiți sprițați

de elucubratiiculinare in Prajituri, 23 Feb 2012 | 7803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt (osânză sau untură),
  • 200 g zahăr,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri smântână,
  • 2 pliculețe praf de copt,
  • esență vanilie,
  • făină cât cuprinde (900-1000 g),
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți sprițați:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. În alt castron amestecăm bine untul cu zahărul cu un mixer. Treptat adăugăm căte un ou până le terminăm pe toate 3, apoi laptele, smântâna și esența de vanilie. Lăsăm mixerul la o parte, luăm o lingură de lemn și începem să încorporăm făina. Am oscilat între 900 g și 1000 g pentru că este în funcție de cât sunt ouăle de mari și de consistența smântânii. Aluatul obținut se pune în folie și se dă la rece pentru o oră. Între timp scotem mașina de tocat și montăm aparatul special.


Biscuiții se fac lungi de 10-12 cm și de forma preferată. Biscuiții se pun în tava neunsă.


Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 15-20 minute sau până se rumenesc ușor. Imediat ce se scot din cuptor se dau prin zahăr pudră. Se servesc după ce s-au răcit.


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți sprițați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:19

Teo 1

27.02.2012, 21:55

ce frumosi sunt!prajiturelele bunicutei!

EllaMony 1

21.12.2016, 20:43

am trecut-o la favorite , dar nu stiu daca mai am forma

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi pentru micul dejun