Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)

de Georgia in Prajituri, 28 Noi 2011 | 4174 vizualizari

 

Sunt super ciocolatosi! Ii multumesc pentru reteta lui any_annette!

 

INGREDIENTE

  • 60 de grame unt
  • 225 gr ciocolata amara
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 225 gr faina alba
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru imbracat la final inainte de a-i pune la cuptor
Portii: 42
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles):

Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.

Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta de rom si ciocolata topita. Amestecam. Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor  cu mixerul sau cu o lingura, pana ce faina e absorbita total de aluat.

Aluatul obtinut se tine de seara pana dimineta la frigider acoperit cu o folie alimentara de plastic, sa nu faca crusta. A doua zi, pe o farfurie punem zahar tos, iar pe alta zahar pudra si incepem a modela biscuitii.

Luam cu o lingurita bucati din aluat cat sa formam o bila cam de 3 cm., le modelam in palma, le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, nu prea apropiate.

Au iesit doua tavi, am bagat-o pe prima la cuptor, intre timp am modelat restul de biscuiti si i-am bagat in alta tava cand i-am scos pe primii.
Se dau la cuptor la 170 de grade (cuptor preincalzit) pentru 8-9 minute zice reteta, eu am lasat mai mult, depinde de cuptor. Nu-i lasati prea mult, pentru ca trebuie sa ramana moi in interior. Asta daca va plac, daca ii vreti mai crocanti, mai lasati vreo 5 min. in plus la cuptor. Dupa ce s-au racit i-am depozitat intr-o cutie de tabla. Sunt buni si dupa mai multe zile.



Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci