Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă

de Crista_Luca in Prajituri, 19 Dec 2010 | 3026 vizualizari

 

dacă ai chef să ronţăi nişte biscuiţi făcuţi în casă ...sunt delicioşi ....
reţeta originală care este cu ciocolată neagră... eu din păcate trebuie să evit cât mai mult tot ce conţine cacao ... şi eram o mare mâncăciosă de cioco .... asta e!
http://adamache-laura.blogspot.com/2010/11/biscotti-cu-alune-si-ciocolata.html
Mulţumesc Laura !

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. cicolată albă
  • 200 gr alune nesărate
  • 30 gr unt
  • 2 ouă
  • 280 gr făină
  • 125 gr zahăr
  • 2 pl zahăr vanilat
  • 4 linguriţe cafea
  • 1 linguriţă  amidon
  • 2 esenţe vanilie
  • un vârf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă:

Se prăjesc puţin alunele într-o tigaie teflonată neunsă cu nimic, până devin puţin rumene şi se laă la răcit complet.


Se mestecă cu mixerul ouăle, zahărul, zahărul vanilat, puţină sare, până se deschid la culoare şi işi dublează volumul.


Ciocolata se topeşte împreună cu untul la microunde câteva minute, dup care se lasă la răcit, şi se adaugă peste compoziţia de ouă, şi se amestecă cu mixerul.


Amidonul se amestecă cu cafeaua şi cu esenţa de vanilie , se adaugă la compoziţie mixând bine.


Cu o lingură de lemn se adaugă treptat făina, amestecându-se foarte bine până se omogenizează bine compoziţia.


Se adaugă alunele, se amestecă bine , aluatual având o compoziţie cremoasă, şi se adaugă la frigider pt 30 minute.


Masa unde se vor rula biscuiţii se pune făină din abundenţă, şi se formează 3 suluri de aproximativ 3 cm.


Se pune hârtie de copt în tavă, se pun rulourile şi se dă la cuptorul încălzitpt 30 min aproximativ la 180 gr. până se rumenesc puţin.


Nu vă speriaţi dacă se crapă puţin.


Se scoate din tavă, se lasă la răcit şi se porţionează după preferinţă!


Sunt delicioase dimineaţa cu cafea sau lapte, cum i-am servit eu, în timp ce scriam reţeta ...hihi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MIUTA 1

26.12.2010, 22:32

Crista_Luca 1

06.01.2011, 11:35

aaa medi ..cam tarziu am sosit cu multumiri pt urari
sper ca si voi ati avut sarbatori frumoase!

Crista_Luca 1

06.01.2011, 11:35

multumesc miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris ( de post )