Biscuiti cu bezea si lamaie

de Camelya in Dulciuri, 9 Noi 2016 | 396 vizualizari

 

Pe mine m-au cucerit acesti biscuiti. Gustul acrisor al biscuitilor fragezi cu nuca de cocos si lamaie se potriveste perfect cu bezeaua dulce si crocanta care se topeste in gura. Reteta am luat-o de pe blogul Laurei Adamache. O sa ii fac si de Craciun. Sunt minunati!  

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cocos
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Bezea:
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu bezea si lamaie:

Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cocos. Adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucatele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Infasuram aluatul in folie de prospetime si il lasam la frigider timp de 20 de minute. Cu zece minute inainte sa facem biscuitii, ne apucam sa preparam bezeaua. Punem albusurile intr-un vas, adaugam praful de sare si mixam pana nu mai cade de pe paletele mixerului. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa de lucrau pe care am pudrat-o cu faina. Il framantam putin iar apoi il intindem cu sucitorul. Decupam biscuitii cu o forma dreptunghiulara. Eu i-am decupat cu un cutit deoarece nu am avut forma dreptunghiulara. Asezam biscuitii intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Punem bezeaua intr-un pos si incepem sa ii ornam. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 140 de grade C pentru 20-25 de minute. Eu i-am copt la trepta a doua, pe parcursul coacerii am folosit treapta 1 si jumatate, iar spre final am tinut usa aragazului intredeschisa. Trebuie sa verificati mereu biscuitii ca sa nu se arda si pentru ca bezeaua sa se faca. Sunt deliciosi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu bezea si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Camelya 1

10.11.2016, 21:49

Andra_Constantinescu 1

10.11.2016, 21:50

Sunt minunati!

Camelya 1

10.11.2016, 22:04

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Bomboane gigante de mousse de ciocolata