Desert clafoutis cu cirese

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Iun 2017 | 520 vizualizari

 

Se face foarte usor aceasta reteta! Se poate face si cu cirese cu samburi, dar eu am preferat sa ii scot. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
O sa observati ca al meu clafoutis este un pic prea maronit...cuptorul e de vina, nu eu :D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2plicuri de zahar vanilat (2 x 8 g/plic)
  • 240 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 130 g faina
  • 780 g cirese spalate, fara samburi
  • Diametru tava: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu cirese:

Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit si racit si faina si se omogenizeaza.


Ciresele spalate, fara samburi, se pun intr-o tava unsa cu unt; se toarna aluatul peste ele si se introduce tava la cuptor pana cand clafoutis-ul se incheaga si se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

cristeena20 1

30.06.2017, 13:15

Excelent desert!!

Lau 1

30.06.2017, 17:45

noiinbucatarie 1

02.07.2017, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de cereale