Biscuiti cu ciocolata

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 21 Noi 2011 | 4028 vizualizari

 

Mos Nicolae si Mos Craciun stau sa ne bata la usa, asa ca am inceput deja sa pun pe picioare un plan de "cadouri dulci". Sunt tot felul de prajiturele care se pot impacheta si transporta cu usurinta. Biscuitii astia se pot pune intr-o cutie speciala metalica, sau ambala unul cate unul intr-o bucatica de staniol prins cu cate o funda rosie.

 

INGREDIENTE

Pentru 30 de biscuiti ai nevoie de:

  • 240 gr unt moale
  • 160 gr zahar brun
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt (se poate sa fi scapat ceva mai mult in realitate)
  • 40 gr cacao pudra
  • 200 gr ciocolata amaruie (70%)
  • 120 gr nuci nesarate (desi cred ca merg foarte bine si alune de padure)
  • 6 linguri de lapte
  • putina sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Preincalzesti cuptorul la 190 grade. Ciocolata si nucile le toci potrivit (nu la cutit, poti folosi un robot de legume). Intr-un castron, bati untul cu zaharul, cu sarea si esenta de vanilie. Pui si ouale si mixezi bine. Adaugi faina pe care inainte ai amestecat-o cu praful de copt si cacaua. In punctul asta mie mi s-a stricat mixerul subit :)) asa ca am facut totul la lingura, oricum va deveni un aluat "greoi".



Dupa ce s-a incorporat si compozitia de faina cu cacao si praf de copt, pui ciocolata si nucile tocate. Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezi cate o lingura rasa de compozitie (pastrand intre gramajoare o distanta de 4-5 cm) si tasezi putin fiecare gramajoara, sa fie cat de cat uniforme.



Pui tava in cuptor pentru aprox. 15 min. Trebuie sa prinda o crusta si sa se crape putin la suprafata, dar cand le apesi cu degetul sa para un pic moi inauntru. Le lasi sa se raceasca in tava, apoi pe un gratar si gata. Eu am mancat vreo doi calzi, nu m-am putut abtine, cat era ciocolata moale inauntru :) . Si se pot pastra 4-5 zile intr-o cutie de metal, desi nu cred sa reziste atat in casa :)) . Pofta buna!



Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

MIUTA 1

24.11.2011, 23:51

Deliciosi

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:22

vreau si eu sa gust

aegisbm 1

25.11.2012, 15:30

au fost un vis...toata lumea a fost incantata de ei !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta fara coacere cu biscuiti, ganache de ciocolata si fructe de padure