Biscuiti cu cocos si ness

de adasev12 in Dulciuri, 3 Aug 2011 | 4309 vizualizari

 

vroiam initial sa fac biscuiti simpli cu crema, dar a iesit pana la urma asa....foarte buni sunt, dar cam greu de lucrat...dar cu putina rabdare se rezolva...

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde ( vreo 400 g)
  • 1 esenta vanilie
  • 150 g unt ( la temperatura camerei)
  • 1 ou intreg
  • 2 maini de nuca de cocos
  • 1 lingura cu varf de ness dizolvat cu putin lapte
  • 1 lingura lapte fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cocos si ness:

Se freaca oul cu zaharul si laptele bine bine, cu mixerul apoi se adauga untul moale si se mixeaza in continuare.

Se adauga apoi esenta .La sfarsit se adauga faina, amestecand cu o lingura de lemn..

Eu initial masurasem 200 g faina, ca am consultat niste retete inainte si cam asa dadeau toate...dar mie cel putin nu mi se mai ingrosa coca, asa ca am tot pus si am pus...si era tot moale...asa ca sa fi tot pus vrea 400 g...poate si 500...si am zis stop

Am impartit aluatul in doua, in unul am pus  nuca de cocos iar in celalalt  ness-ul dizolvat cu lapte si adaos de o lg de zahar.

Am amestecat bine cele doua aluaturi si am format doua bile...( aici cred  ca trebuia sa le dau la rece macar o ora...s-ar fi lucrat mai usor...)

Aluatul e foarte  sfaramicios si nu se poate lucra pe masa neinfainata sau fara folie, asa ca am luat o folie transparenta si am pus aluatul in ea, apoi l-am intins cu sucitorul, relativ usor.

Dupa ce le-am intins pe amandoua, le-am suprapus si cu ajutorul foliei le-am rulat.

Cam greut si nu foarte unifom, dar in final am reusit.

Eu am intins cam subtiri folile si dupa coacere nu se distingeau foarte bine cele doua culori....dar rezultatul a fost, sa zicem, satisfacator...

P.S. merg foarte  bine la cafea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cocos si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

04.08.2011, 15:54

ce buni sunt

ionela2682 1

04.08.2011, 21:04

Si eu sunt topita dupa ei si-mi 'place"cum arata!!!!
Da intradevar e mai dificil de manevrat aluatul dar rezultatul final este senzational!!!

adasev12 1

05.08.2011, 11:38

luk, multumesc
ionela, e al naibii de tot...habar n-aveam, dar i-am gasit leacul ...pup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide