Biscuiti cu crema de cappuccino

de alba_zori in Prajituri, 24 Oct 2012 | 2055 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,fragezi de se topesc in palat,i-am facut cu mare drag,cu o crema de cappuccino cu rom si putina dulceata de zmeura inauntru,putin fistic in parti si zahar pudra,se pot face si cu orice crema,cu crema de branza mascarpone sau philadelphia,crema de ciocolata,etc,eu am avut cappuccino si am profitat de ocazie,chiar sunt foarte multumita de rezultat,in partile laterale se poate pune si nuca de cocos rasa,sunt foarte buni si merita intr-adevar incercati,sper sa va placa si sa va serviti fiercare cu cate una.

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 gr unt topit
  • Pentru crema:
  • 500 ml cappuccino
  • 3 linguri de amidon
  • putin rom
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru ornament:
  • dulceata de zmeura
  • fistic macinat
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de cappuccino:

Foarte simplu pana la urma:


1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si coaja de lamaie, apoi laptele, faina data prin sita, praful de copt si la urma untul. Se framanta putin si se pune la frigider 30 minute la odihnit in folie transparenta.


2. Trecut timpul se scoate din frigider si se mai framanta putin ca sa ii dam putina elasticitate, se intinde cu lemnul intre doua folii transparente si se ia o canita de cafea cu care se fac cercuri de o grosime potrivita. Se aseaza pe hartie de copt intr-o tava de cuptor si se ung cu putina apa deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute aproape cu grija.


3. Se scot biscuitii si se intorc pe dos, asa se lasa la racit.


4. Intre timp facem si crema de cappuccino in cazul meu: am pus la incalzit 500 ml cappuccino gata facut, se stie bineinteles ca se gaseste si gata sau se face acasa cu cafea lapte etc. Am pus intr-un bol amidonul cu zaharul si am amestecat, apoi am adaugat putin cate putin si cappuccino invartind bine cu o furculita ca sa nu fac cocoloase, asa pana am dizolvat tot amidonul. Am turnat inapoi in cratita pe foc si am invartit iar bine cu furculita pana s-a ingrosat si apoi am mai invartit putin ca sa se intareasca bine. Aam lasat cateva minute la racit cu folia transparenta la contact cu crema si cand am vazut ca s-a racit putin am adaugat si 2 linguri de rom pentru un gust mai decis.


5. Am umplut un poche si am asezat crema in cerc peste jumate din biscuiti,apoi am asezat cu lingurita putina dulceata de zmeura in mijloc peste crema si asa am inchis cu celelalte jumatati de biscuiti.


6.Am facut o fasie din folie argintie si am asezat-o peste jumate de biscuite si am pudrat cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Toamna07 1

25.10.2012, 11:27

10 bucati si la mine!

alba_zori 1

25.10.2012, 14:02

va servesc cu drag,va pup

Zamfira 1

25.10.2012, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)