Biscuiti cu crema de cappuccino

de alba_zori in Prajituri, 24 Oct 2012 | 2354 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,fragezi de se topesc in palat,i-am facut cu mare drag,cu o crema de cappuccino cu rom si putina dulceata de zmeura inauntru,putin fistic in parti si zahar pudra,se pot face si cu orice crema,cu crema de branza mascarpone sau philadelphia,crema de ciocolata,etc,eu am avut cappuccino si am profitat de ocazie,chiar sunt foarte multumita de rezultat,in partile laterale se poate pune si nuca de cocos rasa,sunt foarte buni si merita intr-adevar incercati,sper sa va placa si sa va serviti fiercare cu cate una.

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 gr unt topit
  • Pentru crema:
  • 500 ml cappuccino
  • 3 linguri de amidon
  • putin rom
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru ornament:
  • dulceata de zmeura
  • fistic macinat
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de cappuccino:

Foarte simplu pana la urma:


1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si coaja de lamaie, apoi laptele, faina data prin sita, praful de copt si la urma untul. Se framanta putin si se pune la frigider 30 minute la odihnit in folie transparenta.


2. Trecut timpul se scoate din frigider si se mai framanta putin ca sa ii dam putina elasticitate, se intinde cu lemnul intre doua folii transparente si se ia o canita de cafea cu care se fac cercuri de o grosime potrivita. Se aseaza pe hartie de copt intr-o tava de cuptor si se ung cu putina apa deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute aproape cu grija.


3. Se scot biscuitii si se intorc pe dos, asa se lasa la racit.


4. Intre timp facem si crema de cappuccino in cazul meu: am pus la incalzit 500 ml cappuccino gata facut, se stie bineinteles ca se gaseste si gata sau se face acasa cu cafea lapte etc. Am pus intr-un bol amidonul cu zaharul si am amestecat, apoi am adaugat putin cate putin si cappuccino invartind bine cu o furculita ca sa nu fac cocoloase, asa pana am dizolvat tot amidonul. Am turnat inapoi in cratita pe foc si am invartit iar bine cu furculita pana s-a ingrosat si apoi am mai invartit putin ca sa se intareasca bine. Aam lasat cateva minute la racit cu folia transparenta la contact cu crema si cand am vazut ca s-a racit putin am adaugat si 2 linguri de rom pentru un gust mai decis.


5. Am umplut un poche si am asezat crema in cerc peste jumate din biscuiti,apoi am asezat cu lingurita putina dulceata de zmeura in mijloc peste crema si asa am inchis cu celelalte jumatati de biscuiti.


6.Am facut o fasie din folie argintie si am asezat-o peste jumate de biscuite si am pudrat cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Toamna07 1

25.10.2012, 11:27

10 bucati si la mine!

alba_zori 1

25.10.2012, 14:02

va servesc cu drag,va pup

Zamfira 1

25.10.2012, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni in straturi