Biscuiti cu fistic si martipan

de ANNA_46 in Dulciuri, 6 Ian 2013 | 3364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 125 gr. zahar
  • 250 gr. unt
  • un praf sare
  • un zahar vanilat
  • un galbenus ou
  • coaja rasa de lamaie ( optional )

Ptr. braduleti sau alte forme:

  • 200 gr. aluat martipan
  • 200 gr. fistic natural

Ptr. lipit: un albus ou

Ptr. uns :putina miere ( daca dorim )

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu fistic si martipan:

Decojim fisticul si oparim ( lasam pana se decojeste usor intre doua degete ). Asezam pe  

un servet. Lasam sa se usuce ( putem sa il pregatim cu o zi inainte ). Il macinam si 

amestecam cu martipanul. Punem doua ore la rece.

Din celelalte ingrediente pregatim un aluat , care de asemenea punem doua ore la rece.

Preancalzim cuptorul la 180 °C.

Presaram masa de lucru cu faina, intindem ambele aluaturi la grosimea de cca. 3-4 mm.

Din aluatul cu martipan decupam formele dorite, le ungem cu albusul de ou pe o parte si

lipim frumos peste cel alb. Le taiem sau decupam cum dorim. Le asezam pe tava tapetata

cu hartie de copt si coacem cca. 10-15 min. ( sa ramana deschise la culoare ).

Le putem unge cu miere inainte sau dupa ce ii vom scoate din cuptor.

 

Va doresc : Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fistic si martipan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba