Biscuiti cu fistic si martipan

de ANNA_46 in Dulciuri, 6 Ian 2013 | 1224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 125 gr. zahar
  • 250 gr. unt
  • un praf sare
  • un zahar vanilat
  • un galbenus ou
  • coaja rasa de lamaie ( optional )

Ptr. braduleti sau alte forme:

  • 200 gr. aluat martipan
  • 200 gr. fistic natural

Ptr. lipit: un albus ou

Ptr. uns :putina miere ( daca dorim )

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu fistic si martipan:

Decojim fisticul si oparim ( lasam pana se decojeste usor intre doua degete ). Asezam pe


un servet. Lasam sa se usuce ( putem sa il pregatim cu o zi inainte ). Il macinam si


amestecam cu martipanul. Punem doua ore la rece.


Din celelalte ingrediente pregatim un aluat , care de asemenea punem doua ore la rece.


Preancalzim cuptorul la 180 °C.


Presaram masa de lucru cu faina, intindem ambele aluaturi la grosimea de cca. 3-4 mm.


Din aluatul cu martipan decupam formele dorite, le ungem cu albusul de ou pe o parte si


lipim frumos peste cel alb. Le taiem sau decupam cum dorim. Le asezam pe tava tapetata


cu hartie de copt si coacem cca. 10-15 min. ( sa ramana deschise la culoare ).


Le putem unge cu miere inainte sau dupa ce ii vom scoate din cuptor.



Va doresc : Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fistic si martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ANNA_46 1

07.01.2013, 10:37

Caroline
Daniela
Mamaieelena multumesc mult

danakarin 1

07.01.2013, 17:38

Foarte fain!,

ANNA_46 1

09.01.2013, 02:00

Multumesc frumos Karin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake with lemon curd