Biscuiti cu gem si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 708 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt la temperatura camerei;
  • 200 g zahar;
  • un praf de sare;
  • patru galbenusuri;
  • esenta de lamaie;
  • 50 g nuca de cocos rasa;
  • 450 g faina;
  • 5-6 linguri de gem de prune;
  • 150 g ciocolata alba + putin lapte pentru hidratarea acesteia;
  • 70 g nuca de cocos rasa.
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem si nuca de cocos:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de lamaie si se omogenizeaza. Se pun nuca de cocos si faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru biscuiti cu aluatul, apoi se formeaza biscuitii, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un biscuite, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.


Dupa ce biscuitii s-au racit, se ung cu gem de prune si se lipesc cate doi de acelasi fel. Se lasa o ora-doua sa se inchege, apoi ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste. Se scufunda, pe rand, cate un biscuite (doar pe jumatate) in ciocolata, apoi se da prin nuca de cocos.


Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

03.05.2016, 19:34

Multumesc, dragilor!

Rocsi 1

03.05.2016, 19:37

Super deliciosi sunt!

Andra_Constantinescu 1

03.05.2016, 20:04

Multumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat