Biscuiti cu gem si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 586 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt la temperatura camerei;
  • 200 g zahar;
  • un praf de sare;
  • patru galbenusuri;
  • esenta de lamaie;
  • 50 g nuca de cocos rasa;
  • 450 g faina;
  • 5-6 linguri de gem de prune;
  • 150 g ciocolata alba + putin lapte pentru hidratarea acesteia;
  • 70 g nuca de cocos rasa.
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem si nuca de cocos:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de lamaie si se omogenizeaza. Se pun nuca de cocos si faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru biscuiti cu aluatul, apoi se formeaza biscuitii, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un biscuite, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.


Dupa ce biscuitii s-au racit, se ung cu gem de prune si se lipesc cate doi de acelasi fel. Se lasa o ora-doua sa se inchege, apoi ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste. Se scufunda, pe rand, cate un biscuite (doar pe jumatate) in ciocolata, apoi se da prin nuca de cocos.


Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

03.05.2016, 19:34

Multumesc, dragilor!

Rocsi 1

03.05.2016, 19:37

Super deliciosi sunt!

Andra_Constantinescu 1

03.05.2016, 20:04

Multumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Hencleș, adică niște cozonac săsesc