Biscuiti cu lamaie

de Andreea Caroline in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 3405 vizualizari

 

Sunt cei mai buni biscuiti cu lamaie mancati vreodata... Ingredientele nu sunt costisitoare si se fac usor.Trebuie doar putina rabdare...dar merita !!!

 

INGREDIENTE

  • 55 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina alba tip ''00''
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • zahar tos si zahar pudra ( pentru ''tavaleala'' )
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lamaie:

Untul ( sau margarina) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca.


Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o crema fina.


Adaugam oul intreg ,zeama de lamaie,coaja rasa de la lamaie si mixam in continuare.


Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia cu unt.Amestecam totul foarte bine.


Acoperim bolul cu o folie de plastic ( optional) si dam la frigider pentru cateva ore.Eu am lasat 3 ore.Aluatul va trebui sa fie tare,sa poata fi modelat cu usurinta.


Dupa timpul in care a stat la frigider , luam aluatul si il impartim in mai multe bile ( de marimea dorita).


Fiecare bila o trecem mai intai prin zahar tos ,apoi prin zahar pudra.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ).


Punem bilele de aluat lasand spatiu intre ele.


Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 10 minute.


NU se lasa mai mult de 10 minute deoarece ,desi abea scoase din cuptor par moi,ele se vor intari.


Se pastreaza de pe o zi pe alta ( daca apuca :) ) intr-un vas inchis ermetic.


 

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus ies 18 biscuiti.

2

Puteti inlocui untul cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Andreea Caroline 1

04.04.2014, 23:20

T I M E A 1

05.04.2014, 13:13

cred ca sunt foarte buni

Andreea Caroline 1

05.04.2014, 14:06

Noua ne-au placut foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cornete umplute