Biscuiti cu lamaie

de - Andreea - in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 4220 vizualizari

 

Sunt cei mai buni biscuiti cu lamaie mancati vreodata... Ingredientele nu sunt costisitoare si se fac usor.Trebuie doar putina rabdare...dar merita !!!

 

INGREDIENTE

  • 55 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina alba tip ''00''
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • zahar tos si zahar pudra ( pentru ''tavaleala'' )
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lamaie:

Untul ( sau margarina) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca.


Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o crema fina.


Adaugam oul intreg ,zeama de lamaie,coaja rasa de la lamaie si mixam in continuare.


Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia cu unt.Amestecam totul foarte bine.


Acoperim bolul cu o folie de plastic ( optional) si dam la frigider pentru cateva ore.Eu am lasat 3 ore.Aluatul va trebui sa fie tare,sa poata fi modelat cu usurinta.


Dupa timpul in care a stat la frigider , luam aluatul si il impartim in mai multe bile ( de marimea dorita).


Fiecare bila o trecem mai intai prin zahar tos ,apoi prin zahar pudra.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ).


Punem bilele de aluat lasand spatiu intre ele.


Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 10 minute.


NU se lasa mai mult de 10 minute deoarece ,desi abea scoase din cuptor par moi,ele se vor intari.


Se pastreaza de pe o zi pe alta ( daca apuca :) ) intr-un vas inchis ermetic.


 

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus ies 18 biscuiti.

2

Puteti inlocui untul cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

- Andreea - 1

04.04.2014, 23:20

T I M E A 1

05.04.2014, 13:13

cred ca sunt foarte buni

- Andreea - 1

05.04.2014, 14:06

Noua ne-au placut foarte mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara