Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

de Catalina L in Dulciuri, 19 Iul 2020 | 1933 vizualizari

 

'retete de vara'
Foarte bun acest desert usor si rapid de facut
Trebuie numai lasat 4 ore la rece si-l puteti degusta.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/pana-cotta-cu-lapte-de-migdale-si.html

 

INGREDIENTE

  • 270 ml de lapte de migdale
  • 150 ml de smantana lichida
  • 30 g de indulcitor natural + 1 lingura (sau 50 g de zahar)
  • vanilie
  • 2 g de gelatina agar agar (1 pliculet)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie
  • 125 gr de fructe de padure
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure:

Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece.

Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul.

Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute.

Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon.

Am pus un pic de fructe pe fundul formelor.

Lasati sa se raceasca si dati la rece 3-4 ore.

Pregatiti sosul coulis de fructe de padure.

Intr-o cratita amestecati fructele cu o lingura de indulcitor, 4 linguri de apa si zeama de lamaie.

Zdrobiti-le usor cu o furculita si lasati sa fiarba 3 minute.

Rezervati si lasati sa se raceasca complet.

Cand sunt bine prinse, scoateti din forme si serviti cu coulis.

Decorati cu  menta proaspata si serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie