Inghetata de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 30 Iun 2015 | 1093 vizualizari

 

Este o reteta de la Jamila Cuisine, pe care o urmaresc de ceva vreme. Eu nu am mai amestecat inghetata pentru ca am lasat-o peste noapte la congelator. A format mici cristale de gheata, dar nu m-au deranjat. Oricum, este mai buna atunci cand se topeste putin, nu inghetata de tot.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte;
  • 250 ml smantana pentru frisca;
  • 6 galbenusuri;
  • 150 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca.


Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit, dupa care se pune intr-o caserola si se baga in congelator, amestecand-o din cand in cand pentru a nu forma cristale de gheata.


Se poate servi cu diverse toppinguri sau simpla.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a verifica daca este crema gata, amestecati cu o lingura prin ea, apoi o scoateti si trasati o linie cu degetul. Daca cele doua parti de crema nu se unesc, atunci este fiarta.

2

Daca totusi, nu aveti rabdare, ca si mine, si fierbeti crema la foc iute, aceasta se va taia, asa cum mi s-a taiat si mie, dar am reperat-o in felul urmator: am lasat-o sa fiarba in continuare pana s-a ingrosat putin. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am bagat-o la congelator pentru 20-30 de minute, dupa care am scos-o si am inceput sa o mixez, iar crema si-a revenit. Apoi am bagat-o din nou la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

01.07.2015, 10:22

diaconta 1

01.07.2015, 14:40

Am venit sa ma racoresc
Frumoasa prezentare

mihaelar63 1

07.07.2015, 19:49

Buuuna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine