Tarta cu zmeura si capsuni

de T I M E A in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 3316 vizualizari

 

Na cum sa nu iti placa asa ceva! Eu iubesc tartele si nu numai ca imi place sa le mananc dar ma relaxez efectiv facand tarte. Mi se pare atat de usor sa faci un aluat si sa il umpli cu fructele care iti plac! Iar pentru design e super ca ma pot juca de fiecare data cum vreau eu, impletind, decupand diverse forme.... Si inca am atatea modele in minte. Deci nu, nu o sa scapati niciodata de tartele mele.

 

INGREDIENTE

  • Reteta pentru aluat: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-baza-pentru-tarte-dulci-58823.html
  • 250 gr zmeura
  • 300 gr capsuni
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura si capsuni:

Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.


Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute.


Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa.


Luam de pe foc si lasam la racit.


Turnam umplutura peste aluat si nivelam.


Aluatul ramas il intindem si decupam fasii pe care le asezam peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 25-30 de minute.


Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

 

TIPS-URI

1

se pot face si cu fructe proaspete si cu fructe congelate, gustul e acelasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (36)

JulyCris 1

04.05.2014, 20:59

T I M E A 1

04.05.2014, 21:21

July

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:14

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure