Biscuiti cu mac

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2015 | 1142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 270g faina+2 linguri
  • 3 linguri mac macinat
  • 120g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 albus
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac:

Intr-un bol se amesteca faina cu coaja de lamaie si untul taiat. Ingredientele acestea se freaca bine in maini, pana se incorporeaza untul cu faina, dupa care se adauga zaharul.


Apoi, se framanta bine, iar aluatul rezultat se imparte in doua.


O bucata de aluat se pune in alt bol, iar peste el se pun lingurile de mac si se framanta bine. Aluatul rezultat se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 1h.


Peste bucata alba, se mai pun 2 linguri de faina, se framanta bine, iar compozitia rezultata se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider pt 1h.


Dupa 1h, fiecare bucata de aluat se scoate din frigider si se intinde. Foile rezultate, se vor taia uniform. Atat foaia alba cat si foaia cu mac, se vor unge cu albus de ou.


Dupa, se v-a pune foaia cu mac, peste foaia alba, se vor intinde putin cu sucitorul, iar marginile se vor taia, asa incat foaia rezultata, sa fie dreapta.


Foaia finala, se ruleaza, se impacheteaza in folie si se da la frigider pt. inca 1h. Dupa 1h, se va scoate ruloul din frigider si se v-a taia rondele. Rondelele se vor aranja intr-o tava si se vor baga la cuptor, pana prind o culoare aurie.


Coapte, se vor lasa putin la racit.


Sunt ideale cu lapte.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

27.12.2015, 18:17

Servesc si eu!

miki_a 1

28.12.2015, 23:43

Foarte frumosi biscuitii! Bravo!

Rahela Velicu 1

15.06.2016, 20:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu mac si lamaie