Biscuiti cu scortisoara

de La Ancuta in Prajituri, 25 Ian 2013 | 1695 vizualizari

 

Noua ne plac foarte mult fusercurile si biscuitii. Merg foarte bine langa o cafea sau o cana de lapte. Varianta pe care v-o propun astazi este foarte simpla si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 120 g faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 30 g zahar pudra
  • 50 g nuca macinata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 70 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara:

Cernem intr-un castron faina si adaugam praful de budinca, untul, zaharul pudra si nuca macinata. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mani. Il invelim apoi in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.


Separat amestecam zaharul si scortioara.


Pe masa de lucru infainata intindem aluatul in foaie dreptunghiulara, groasa de ~5 mm. Indreptam marginile cu un cutit sau cu rotita zimtata. Ungem apoi aluatul cu oul batut si presaram in strat uniform zaharul cu scortisoara.


Taiem aluatul in bucati dreptunghiulare pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem biscuitii la foc mic timp de 10 minute. Lasam biscuitii sa se raceasca iar apoi se pot servi. Biscuitii se pot pastra mai mult timp in cutie de metal inchisa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

La Ancuta 1

26.01.2013, 00:04

Cam da

T I M E A 1

26.01.2013, 00:16

ne intalnim la o cafea? tare mult imi plac

Raluca57 1

12.10.2014, 14:58

I-am încercat. Delicioși! Trebuie direct porție dubla!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Piersici