Biscuiti cu unt

de miremirc in Prajituri, 12 Dec 2011 | 5507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 20 ml rom
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 150 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 600 g faina
  • 1 lgt cu varf praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt:

  Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framanatam bine si obtinem un aluat .

 Din acest aluat luam cate o bucata, pe care o intindem cu ajutorul sucitorului de lemn pe masa ; cu ajutorul unei forme trecute mereu prin faina, decupam si aceste forme le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

  Dam la cuptor pentru 15-20 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

  Acesti biscuiti se pot pastra mai mult timp , in punga de nylon.

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu unt-0
Biscuiti cu unt-1
Biscuiti cu unt-2
Biscuiti cu unt-3
Biscuiti cu unt-4

COMENTARII (16)

mihaelar63

mihaelar63 1

15.12.2011, 10:13

buni de tot

Rux

Rux 1

15.12.2011, 11:27

Minunati!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!