Biscuiti cu unt si ovaz

de laura_n in Dulciuri, 7 Feb 2015 | 613 vizualizari

 

O alta varianta de biscuiti cu ovaz.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar brut
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 150 gr faina alba
  • 2 oua
  • merisoare
  • 1 praf de sare
  • cuisoare macinate
  • coaja rasa de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt si ovaz:

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja rasa de portocala, cuisoarele macinate si merisoarele. Amestecam fulgii de ovaz cu faina si punem pentru compozitia de unt cu oua. De aici incepem sa amestecam cu o spatula, apoi framantam un pic cu mana.

Punem aluatul pe un blat de lucru infainat si intindem o foaie. Presaram un pic de zahar brut si apoi nivelam cu sucitorul. Decupam cu forma biscuiti.

Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt. Asezam biscuitii in tava (daca vreti ii puteti intepa cu o furculita) si apoi ii bagam in cuptor, la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Se vor rumeni frumos.

II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Eu am umplut cativa cu crema nutella si unt de biscuiti.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu unt si ovaz-0
Biscuiti cu unt si ovaz-1
Biscuiti cu unt si ovaz-2
Biscuiti cu unt si ovaz-3
Biscuiti cu unt si ovaz-4

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

07.02.2015, 21:46

Deliciosi!

dantes

dantes 1

08.02.2015, 12:56

Deliciosi!

anca_rm

anca_rm 1

09.02.2015, 11:29

biscuitii cu ovaz sunt tare buni , imi place reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!