Placinta cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Sep 2014 | 2050 vizualizari

 

Este sezonul prunelor, imi plac foarte mult si am vazut ca sunt tare faine in prajituri/tarte/placinte. Astfel am incins cuptorrul (a se citi Cooker-ul :D) si in foarte scurt timp m-am bucurat de aroma lor!
P.S. Doresc sa inscriu reteta in seria Deliciilor de tomana :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 400 gr faina alba de grau
  • 100 ml lapte proaspat
  • 100 gr zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 oua mari
  • un cub de unt
  • 25 gr drojdie
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • 500 gr prune (fara samburi)
  • 50 gr zahar vanilat (sau dupa gust)
  • o lingurita cu scortisoara
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • un ou pentru uns
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Incepem prin a pregati aluatul:


Pasam drojdia cu o lingurita de zahar pana ce se lichefiaza si o pastram intr-un loc caldut 10-15 minute (pentru a dospi).


Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam cele 2 oua, zaharul si laptele caldut. Amestecam usor, incorporand si drojdia dospita, iar cu ajutorul cubului de unt framantam un aluat fraged, nelipicios.


Acoperim vasul cu un prosopel de bucatarie si il asezam intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.


Pentru compozitie/umplutura: taiem prunele in cuburi/jumatati, presaram zaharul si scortisoara si le pastram la rece pentru a se insiropa uniform.


Din aluatul crescut, intindem doua foi subtiri, egale. Le umplem cu prunele insiropate, le rulam cu grija si le asezam in vasul cooker-ului (uns bine cu unt moale).


Batem oul spuma si ungem placinta uniform.


Setam din MENU functia BAKE la o temperatura de 150 de grade, pentru 55 de minute.


Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat in vasul cooker-ului si doar dupa aceea o scoatem pe un platou cu ajutorul unei palete din silicon.


Se pudreaza zaharul vanilat si se serveste rece. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi cu succes si foile de placinta. Eu prefer insa aluatul pregatit in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

08.09.2014, 18:41

Grozava!!

diaconta 1

08.09.2014, 20:39

Mmmmmmmmmmmmmmm

Dya Daniela Andrei 1

09.09.2014, 22:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici (multicooker)