Placinta cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Sep 2014 | 5697 vizualizari

 

Este sezonul prunelor, imi plac foarte mult si am vazut ca sunt tare faine in prajituri/tarte/placinte. Astfel am incins cuptorrul (a se citi Cooker-ul :D) si in foarte scurt timp m-am bucurat de aroma lor!
P.S. Doresc sa inscriu reteta in seria Deliciilor de tomana :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 400 gr faina alba de grau
  • 100 ml lapte proaspat
  • 100 gr zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 oua mari
  • un cub de unt
  • 25 gr drojdie
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • 500 gr prune (fara samburi)
  • 50 gr zahar vanilat (sau dupa gust)
  • o lingurita cu scortisoara
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • un ou pentru uns
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Incepem prin a pregati aluatul:

Pasam drojdia cu o lingurita de zahar pana ce se lichefiaza si o pastram intr-un loc caldut 10-15 minute (pentru a dospi).

Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam cele 2 oua, zaharul si laptele caldut. Amestecam usor, incorporand si drojdia dospita, iar cu ajutorul cubului de unt framantam un aluat fraged, nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosopel de bucatarie si il asezam intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pentru compozitie/umplutura: taiem prunele in cuburi/jumatati, presaram zaharul si scortisoara si le pastram la rece pentru a se insiropa uniform.

Din aluatul crescut, intindem doua foi subtiri, egale. Le umplem cu prunele insiropate, le rulam cu grija si le asezam in vasul cooker-ului (uns bine cu unt moale).

Batem oul spuma si ungem placinta uniform.

Setam din MENU functia BAKE la o temperatura de 150 de grade, pentru 55 de minute.

Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat in vasul cooker-ului si doar dupa aceea o scoatem pe un platou cu ajutorul unei palete din silicon.

Se pudreaza zaharul vanilat si se serveste rece. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se pot folosi cu succes si foile de placinta. Eu prefer insa aluatul pregatit in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta la Multicooker