Biscuiti de ciocolata si migdale

de Ela68 in Prajituri, 3 Noi 2013 | 851 vizualizari

 

Sunt in cautarea unor retete de biscuiti si fursecuri. Cei de astazi seamana la gust cu pricomigdalele.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr migdale macinate
  • 250 gr zahar tos
  • 100 gr ciocolata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 3-4 linguri apa
  • albus+zahar pudra pentru deasupra
Portii: 48
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de ciocolata si migdale:

.Se pun intr-o cratita apa, zaharul si ciocolata si se lasa pe foc pana la omogenizare. Eu le-am amestecat la inceput pe toate si a fost dificil de combinat.
2.Se adauga apoi migdalele macinate pana se inglobeaza si obtinem o pasta destul de groasa (ca o plastelina). Se adauga o lingura cu varf de faina, scortisoara si coaja de lamaie si se amesteca.
3.Intindem o foaie de 1/2 cm grosime si decupam cu ajutorul unei forme diverse modele. Mie mi-au iesit cel mai bine cei cu forma patrata. Se ung cu albus, se presara zahar si se coc la foc potrivit 5 - 7 minute pe o tava bine unsa cu unt, sau pe o foaie pergament unsa cu unt.
 

TIPS-URI

1

Trebuie avut in vedere faptul ca aluatul este sfaramicios si par a se destrama la caldura. Pentru evitarea ruperii acestora, se vor lasa sa se raceasca in tava si se vor ridica de pe hartia de copt cu ajutorul unei palete.

2

Foaia trebuie sa aibe cel putin 5 mm, daca e posibil chiar mai groasa, asa incat vor ramane aproape de dimensiunea la care ii punem in tava, fara a se "labarta".

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ela68 1

04.11.2013, 11:42

Au fost gustosi, insa nu prea aspectuosi ! Multumesc

laura_n 1

04.11.2013, 14:02

ce mult imi plac...

Ela68 1

04.11.2013, 16:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Raioasa delicioasa