Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

de Rocsi in Mancaruri de post, 4 Apr 2016 | 2092 vizualizari

 

Cautam intr-o zi ceva dulce de post, ceva de rontait...Nimic, dar nimic nu am gasit in nici un dulap. Hmmm, se poate asa ceva, sa nu am eu nimic dulce? Ok, deschid frigiderul, dulapul cu faina, cacao si alte cele si gata, stiu ce fac, niste biscuiti tare buni si aromati. Imediat se framanta, ii modelam, ii coacem si gata, avem ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri lapte de soia cu cacao
  • 8 linguri ulei
  • 7 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (puteti folosi si zahar)
  • 200 gr miez de nuca
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 50 gr coaja de portocala confiata
  • un praf de sare
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata:

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul.

Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim.

Le incorporam in bol, impreuna cu cacaoa.

Adaugam praful de copt, esenta si praful de sare.

Cernem faina, incepem si o incorporam treptat.

La inceput amestecam cu lingura si cand compozitia devine mai tare, amestecam cu mana.

Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si maleabil.


Il acoperim cu folie, il dam la frigider 20 de minute.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele si formam bilute.

Le asezam in tava pregatita, cu putin spatiu intre ele.


Introducem biscuitii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.

Dupa acest timp, ii scoatem din cuptor si ii punem intr-o cutie metalica.


Ii lasam sa se raceasca, apoi ii acoperim cu capacul de la cutie. Din aceasta cantitate ies cam 45 de biscuiti.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

06.04.2016, 22:04

Rahela

cristinutanicolita 1

10.04.2016, 19:58

Ce buni sunt

Rocsi 1

10.04.2016, 20:09

Multumesc Cristinuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ovaz si banane