Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

de Rocsi in Mancaruri de post, 4 Apr 2016 | 4253 vizualizari

 

Cautam intr-o zi ceva dulce de post, ceva de rontait...Nimic, dar nimic nu am gasit in nici un dulap. Hmmm, se poate asa ceva, sa nu am eu nimic dulce? Ok, deschid frigiderul, dulapul cu faina, cacao si alte cele si gata, stiu ce fac, niste biscuiti tare buni si aromati. Imediat se framanta, ii modelam, ii coacem si gata, avem ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri lapte de soia cu cacao
  • 8 linguri ulei
  • 7 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (puteti folosi si zahar)
  • 200 gr miez de nuca
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 50 gr coaja de portocala confiata
  • un praf de sare
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata:

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul.
Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim.
Le incorporam in bol, impreuna cu cacaoa.
Adaugam praful de copt, esenta si praful de sare.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat.
La inceput amestecam cu lingura si cand compozitia devine mai tare, amestecam cu mana.
Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si maleabil.

Il acoperim cu folie, il dam la frigider 20 de minute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele si formam bilute.
Le asezam in tava pregatita, cu putin spatiu intre ele.

Introducem biscuitii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Dupa acest timp, ii scoatem din cuptor si ii punem intr-o cutie metalica.

Ii lasam sa se raceasca, apoi ii acoperim cu capacul de la cutie. Din aceasta cantitate ies cam 45 de biscuiti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ovaz si banane