Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare

de Toamna07 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 2679 vizualizari

 

Acesti biscuiti sunt cu desavarsire minunati!:)
Se pot pregati din timp !
Bine infasurati,acesti cilindri de aluat fraged,aromat si bogat vor tine foarte bine la congelator pana la 3 luni,asta insemnand ca poti avea biscuiti proaspeti,fara sa faci un efort deosebit ,oricand ai pofta sau musafiri.Doar se dezgheata aluatul peste noapte in frigider,apoi il tai felii si il coci.
Se prepara in doar 30 de minute si se obtin 22 de biscuiti !

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt moale (eu i-am facut si cu margarina Rama si au fost la fel de fragezi)
  • 90 g de zahar
  • 80 g nuci taiate grosier sau fistic
  • 80 g merisoare uscate
  • 225 g faina
  • esenta de vanilie (1 fiola)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare:

Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele.

Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos.Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul de 5 cm. Se infasoara fiecare cilindru in folie alimentara,apoi dam la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se taie aluatul in felii groase de 1 cm,se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15 minute .

Se lasa sa se raceasca in tava. Sunt foarte fragezi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare-0
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare-1
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare-2
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare-3
Biscuiti fragezi cu nuci si merisoare-4

COMENTARII (20)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:23

deliciosi

Toamna07

Toamna07 1

03.02.2014, 18:38

Multumesc mult !

LidiaChivu

LidiaChivu 1

18.03.2014, 16:00

foarte buni! bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!