Biscuiti pentru Craciun

de Anamaria Cook in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 4673 vizualizari

 

Acestia sunt printre cei mai deliciosi biscuiti si ii puteti prepara si decora pentru orice ocazie. Sunt super simplu de facut, si pentru o dupa-amiaza ii puteti tine ocupati pe cei mici care adora sa decoreze. Insa nu pot spune acelasi lucru despre voi cand trebuie sa curatati dupa ei! :)

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 275 g faina
  • Pentru decorat:
  • 200 g zahar pudra
  • 3-4 lingurite apa rece
  • 2-3 picaturi colorant alimentar
  • bilute colorate sau diferite ornamente
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pentru Craciun:

Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si moale.



Bateti oul cu esenta de vanilie si adaugati-l peste crema de unt, amestecand pana obtineti o compozitie omogena.


Incorporati faina pana obtineti un aluat moale.



Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul, cam de 1 cm grosime.


Taiati biscuiti cu ajutorul formelor speciale pentru biscuiti, cu un pahar sau pur si simplu cu cutitul si asezati-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Coaceti biscuitii in cuptorul incins la 190C/375F/Gas 5 pentru 8-10 minute sau pana ce capata o culoare aurie.


Pentru decorat, puneti zaharul pudra intr-un castron si adaugati apa rece, putin cate putin pana ce obtineti o crema moale de consistenta iaurtului cremos. Cand biscuitii s-au racit, decorati dupa preferinta. Eu am folosit jumatate alba si cealalta jumatate am colorat-o verde. Puneti icing-ul intr-o punga si taiati coltul avand grija sa obtineti un orificiu foarte, foarte mic si turnati peste biscuiti. Folositi o scobitoare sa raspanditi icing-ul pe toata suprafata biscuitelui.


POFTA BUNA!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

kytz 1

19.12.2016, 12:25

Foarte frumosi!

mihaelar63 1

20.12.2016, 08:02

DumitritaCotelea 1

06.01.2018, 20:42

Mersi de receta Sau primit gustosi ...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat