Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2012 | 1834 vizualizari

 

Hai că de Crăciun trebuie ceva lângă băutură şi vă propun ceva mai ţărănesc!

 

INGREDIENTE

  • 800 g de brânză/telemea
  • 800 g de unsoare
  • 1000 g făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • chimen
  • 2 ouă pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele:

Se amestecă unsoarea de porc, brânza rasă, chimenul.


Făina se amestecă bine cu drojdia cu 15 minute înainte. Se adaugă la prima compoziţie.


Se tapetează tava cu 2 coli de hârtie albă mai subţire, format A4.


Se da prin maşina de tocat cu forma respectivă de biscuiţi şpriţaţi. Se pun în tava şi se ung cu o pensulă, după ce am bătut bine ouăle.


Sunt foarte fragede!


Atenţie: Nu se lasă deloc la dospit!


Se coc până devin aurii.

 

TIPS-URI

1

Aluatul se ţine la rece, e bine să nu fie cald în casă când lucraţi.

2

Ies mai multe tăvi, 4-5.

3

Puteţi încerca mai întâi cu jumătate din cantitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

25.11.2012, 22:40

gaby_gabytza 1

26.11.2012, 07:44

DIANA B 1

29.12.2015, 10:41

Fara ou deloc ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Struguri umpluti cu crema de branza