Blatul meu pentru tort

de ela in Torturi, 14 Feb 2014 | 9017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua marimea M(nu este obligatoriu)
  • 90 gr zahar brun
  • 90 gr zahar alb
  • 180 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic zahar vanilar(cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
  • 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blatul meu pentru tort:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa,praful de budinca ,amidonul(cernem totul de doua ori) si praful de copt,apoi se adauga restul de compozitie din albus batut,amestecand usor de jos in sus.
Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20cm,tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40minute,dupa care se scoate si se lasa la racit,se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti.

 

TIPS-URI

1

praful de budinca face blatul pufos,am descoperit asta de curand -albusurile trebuie mixate cateva minute dupa fiecare lingura de zahar adaugat(ce bun este mixerul planetar in cazul acesta) -faina,cacaoa,praful de copt si praful de cacao trebuie amestecate si cernute cel putin o data -dupa ce oprim focul,lasam blatul in cuptorul cu usa deschisa pe jumatate inca 10minute(asa blatul nu se lasa),apoi il scoatem si il lasam pe aragazul cald cateva minute -blatul se taie cel mai bine a doua zi -am facut blatul si in forma de 26cm,dar ouale eram marimea L

Daca ti-a placut reteta noastra "Blatul meu pentru tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

bluesky 1

27.02.2014, 10:15

compozitia este pt o tava cu diametru 20 ?...mi se pare prea mica tava, sau am inteles gresit!
Blatul arata SUPER !!

ela 1

27.02.2014, 11:11

este pentru tava de 20cm,ai inteles bine,iese foarte inalt.Poti sa folosesti si o tava mai mare,dar nu va mai iesi asa inalt,Eu am facut tortul de aici:http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-nuca-de-cocos-55448.html cu blatul acesta

JulyCris 1

08.03.2014, 15:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher