Bocelute cu brinzica

de deea2686 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 1508 vizualizari

 

Sincera sa fiu e reteta de brinzoaice de ale noastre moldovenesti dar pt ca nu reusesc sa le fac sa iasa asa eu le asamblez ca pe o bocceluta:).....sper sa vaa placa si sa incercati si voi:))))poate v-am fc pofta zic eu:)

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 pumn de zahar
  • coaja de lamiie
  • coaja de portocala
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • lapte pt framintat

Pt umplutura:

  • 1 kg brinza vaci
  • 4 oua
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamiie
  • un pic sare
  • 1 lingura gris
  • zahar dupa gust

Pt uns:

  • albusurile batute spuma cu un pic de zahar(inainte de a le baga la cuptor)
  • zahar cu apa si o picatura ulei(dupa ce le-ai scos de la cuptor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bocelute cu brinzica:

Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.


Intr-un bol punem toate ingredientele pt umplutura si le amestecam bine.


Cind aluatul a crescut luam cite o bucatica mica de aluat, o intindem cu sucitorul si formam un rotund pe care punem brinza apoi luam capetele toate si le lipim.Ele vor capata forma de saculet sau bocceluta:). Le ungem pe deasupra cu albusurile ramase batute spuma cu un pic de zahar.Le punem intr-o tava cu hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit.Cind sunt rumene se scot si se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 20 de placintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bocelute cu brinzica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

25.09.2013, 23:28

O mare bunatate! Cine le stie gustul...le si apreciaza!

deyutzky 1

25.09.2013, 23:44

MonaMimi 1

26.09.2013, 12:21

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Poale-in brau si placinte cu branza