Bocelute cu brinzica

de deea2686 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 1384 vizualizari

 

Sincera sa fiu e reteta de brinzoaice de ale noastre moldovenesti dar pt ca nu reusesc sa le fac sa iasa asa eu le asamblez ca pe o bocceluta:).....sper sa vaa placa si sa incercati si voi:))))poate v-am fc pofta zic eu:)

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 pumn de zahar
  • coaja de lamiie
  • coaja de portocala
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • lapte pt framintat

Pt umplutura:

  • 1 kg brinza vaci
  • 4 oua
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamiie
  • un pic sare
  • 1 lingura gris
  • zahar dupa gust

Pt uns:

  • albusurile batute spuma cu un pic de zahar(inainte de a le baga la cuptor)
  • zahar cu apa si o picatura ulei(dupa ce le-ai scos de la cuptor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bocelute cu brinzica:

Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.


Intr-un bol punem toate ingredientele pt umplutura si le amestecam bine.


Cind aluatul a crescut luam cite o bucatica mica de aluat, o intindem cu sucitorul si formam un rotund pe care punem brinza apoi luam capetele toate si le lipim.Ele vor capata forma de saculet sau bocceluta:). Le ungem pe deasupra cu albusurile ramase batute spuma cu un pic de zahar.Le punem intr-o tava cu hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit.Cind sunt rumene se scot si se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 20 de placintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bocelute cu brinzica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

25.09.2013, 23:28

O mare bunatate! Cine le stie gustul...le si apreciaza!

deyutzky 1

25.09.2013, 23:44

MonaMimi 1

26.09.2013, 12:21

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Poale-in brau si placinte cu branza