Bocelute cu brinzica

de deea2686 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 1469 vizualizari

 

Sincera sa fiu e reteta de brinzoaice de ale noastre moldovenesti dar pt ca nu reusesc sa le fac sa iasa asa eu le asamblez ca pe o bocceluta:).....sper sa vaa placa si sa incercati si voi:))))poate v-am fc pofta zic eu:)

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 pumn de zahar
  • coaja de lamiie
  • coaja de portocala
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • lapte pt framintat

Pt umplutura:

  • 1 kg brinza vaci
  • 4 oua
  • esenta de lamiie
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamiie
  • un pic sare
  • 1 lingura gris
  • zahar dupa gust

Pt uns:

  • albusurile batute spuma cu un pic de zahar(inainte de a le baga la cuptor)
  • zahar cu apa si o picatura ulei(dupa ce le-ai scos de la cuptor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bocelute cu brinzica:

Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza.


Intr-un bol punem toate ingredientele pt umplutura si le amestecam bine.


Cind aluatul a crescut luam cite o bucatica mica de aluat, o intindem cu sucitorul si formam un rotund pe care punem brinza apoi luam capetele toate si le lipim.Ele vor capata forma de saculet sau bocceluta:). Le ungem pe deasupra cu albusurile ramase batute spuma cu un pic de zahar.Le punem intr-o tava cu hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit.Cind sunt rumene se scot si se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 20 de placintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bocelute cu brinzica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

25.09.2013, 23:28

O mare bunatate! Cine le stie gustul...le si apreciaza!

deyutzky 1

25.09.2013, 23:44

MonaMimi 1

26.09.2013, 12:21

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice