Boema (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 14 Dec 2013 | 4592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 430 g faina de grau
  • 210 g zahar tos
  • 50 g cacao
  • 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit)
  • 480 ml apa plata
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • 90 ml ulei
  • 4 lg cu varf dulceata de prune (330 g)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 140 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 50 g aschii de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boema (de post):

Blat:


1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.


3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam.


4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.


Glazura:


Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura.


Crema de ciocolata:


1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert), adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine, avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema.


2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).


3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala.


Asamblare


Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte. punem crema de ciocolata ingtr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata.


Pofta buna!


Nota! In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :"> In orice caz a fost delicioasa si fara sirop. :)



  • Cat priveste frisca v-am zis opinia mea AICI si AICI


De data aceasta inspiratia a venit de la bucatareasa vesela Lory, careia ii multumesc. Gasiti AICI reteta originala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Boema (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

14.12.2013, 19:33

Vai, vai ce grozava poate fi

diaconta 1

14.12.2013, 23:11

Arata incredibil de bine

abstract01 1

18.12.2013, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!