Zacusca de ... iarna

de Ina in Mancaruri de post, 12 Iul 2011 | 10149 vizualizari

 

Am numit-o asa, intrucat desi o postez acum, este facuta in perioada rece, din vinete si ardei copt congelate. Se prepara rapid si este foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu vinete ( 3-4 vinete )
  • un pachet cu ardei copt ( cca 600 g )
  • o cutie cu rosii tocate , in sos tomat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ... iarna:

Am decongelat cate un pachet de vinete si ardei copt, apoi le-am tocat marunt .


Am curatat ceapa si morcovul, le-am dar pe razatoare si le-am calit in 5-6 linguri cu ulei . Am adaugat sare, piper, am amestecat bine, dupa care am turnat continutul unei cutii cu bucati de rosii in sos tomat si am lasat sa dea in clocot. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat si vinetele, impreuna cu ardeiul copt.


Lasam sa mai dea cateva clocote , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.


Este excelenta calda, dar si rece, alaturi de felii de branza ( sau simpla, in zilele de post ).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ... iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

RuxyRux 1

16.07.2011, 23:07

Superba...e deja la favo

Ina 1

17.07.2011, 20:59

Ma bucur ca va place
A fost facuta la repezeala, din dorinta de a face ceva de post, usor si bun

AnyCostescu 1

18.03.2013, 15:46

vai de mine ce ai facutttttttttt...am o pofta mareeee de zacusca deci in weekend trebuie sa o incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata orientala de post