Bogaci a la Sanda Marin

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 5274 vizualizari

 

Mama a facut intodeauna acesta reteta si este minunata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte
  • 15 gr. drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 60 gr. unt sau untura (eu am pus untura)
  • 250 gr. jumari
  • 1 lingurita rasa sare
  • piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bogaci a la Sanda Marin:

Se cerne faina, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au inmuiat drojdia si zaharul. Se adauga ouale, untura, sarea si piperul. Se framanta.

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm., se intind desupra jumarile date prin masina de tocat intr-un strat cat mai uniform, se impatureste in patru si se da 10 minute la frigider. Se repeta intinderea inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se taie forme rotunde de cca. 5cm. cu ajutorul unui pahar, se ung deasupra cu ou batut si se coc la 180 grd.

 

TIPS-URI

1

Se pot imbunatati punand pe deasupra cascaval ras, chimen sau susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Bogaci a la Sanda Marin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

raluxas 1

02.12.2010, 20:33

dar reteta de baza este chiar cu jumari?

Lizicat 1

03.12.2010, 18:43

Da. Reteta este exact ca in carte. Bogacii pot fi un aperitiv foarte bun daca sunt calzi si merg tare bine la bere.

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA