Bogaci a la Sanda Marin

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 10427 vizualizari

 

Mama a facut intodeauna acesta reteta si este minunata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte
  • 15 gr. drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 60 gr. unt sau untura (eu am pus untura)
  • 250 gr. jumari
  • 1 lingurita rasa sare
  • piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bogaci a la Sanda Marin:

Se cerne faina, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au inmuiat drojdia si zaharul. Se adauga ouale, untura, sarea si piperul. Se framanta.

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm., se intind desupra jumarile date prin masina de tocat intr-un strat cat mai uniform, se impatureste in patru si se da 10 minute la frigider. Se repeta intinderea inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se taie forme rotunde de cca. 5cm. cu ajutorul unui pahar, se ung deasupra cu ou batut si se coc la 180 grd.

TIPS-URI

1

Se pot imbunatati punand pe deasupra cascaval ras, chimen sau susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Bogaci a la Sanda Marin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

raluxas 1

02.12.2010, 20:33

dar reteta de baza este chiar cu jumari?

Lizicat 1

03.12.2010, 18:43

Da. Reteta este exact ca in carte. Bogacii pot fi un aperitiv foarte bun daca sunt calzi si merg tare bine la bere.

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi aromati cu branza rasa