Bogaci a la Sanda Marin

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 6213 vizualizari

 

Mama a facut intodeauna acesta reteta si este minunata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte
  • 15 gr. drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 60 gr. unt sau untura (eu am pus untura)
  • 250 gr. jumari
  • 1 lingurita rasa sare
  • piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bogaci a la Sanda Marin:

Se cerne faina, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au inmuiat drojdia si zaharul. Se adauga ouale, untura, sarea si piperul. Se framanta.


Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm., se intind desupra jumarile date prin masina de tocat intr-un strat cat mai uniform, se impatureste in patru si se da 10 minute la frigider. Se repeta intinderea inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se taie forme rotunde de cca. 5cm. cu ajutorul unui pahar, se ung deasupra cu ou batut si se coc la 180 grd.

 

TIPS-URI

1

Se pot imbunatati punand pe deasupra cascaval ras, chimen sau susan

Daca ti-a placut reteta noastra "Bogaci a la Sanda Marin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

raluxas 1

02.12.2010, 20:33

dar reteta de baza este chiar cu jumari?

Lizicat 1

03.12.2010, 18:43

Da. Reteta este exact ca in carte. Bogacii pot fi un aperitiv foarte bun daca sunt calzi si merg tare bine la bere.

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane cu piure de cartofi