Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

de Miha in Dulciuri, 25 Oct 2010 | 5484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • Pentru umplutura:
  • 75 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 40 g zahar
  • 60 g unt
  • 130 g lapte praf
  • nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos:

Umplutura:


In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Mixam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina. Turnam crema intr-un castron si adaugam nuca de cocos pana ajungem la consistenta dorita.


Ciocolata o topim la microunde impreuna cu frisca lichida. Omogenizam apoi cu un penson aplicam in strat de ciocolata pe formele de silicon. Dam la congelator pentru cateva minute pana se intareste, apoi mai aplicam un strat si dam din nou la congelator. Repetam operatiunea ori de cate ori este necesar sa obtinem un strat grosut de ciocolata.


Umplem formele cu crema de cocos, apoi mai aplicam un strat de ciocolata. Eu am renuntat la ultima operatiune, am lasat bomboanele fara fund :)) ca deja eram pictata tota cu ciocolata si fii-mea la fel. :))


Se dau formele din nou la congelator pentru cateva minute, apoi se scot cu atentie bombonelele, pe care le vom pune pe hartiute speciale. De preferat ar fi sa se puna bombonelele direct pe hartiute, sa nu lasam amprente pe ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Adinacarla 1

01.11.2010, 12:24

un adevarat deliciu

Ellena 1

05.11.2010, 22:21

ce frumoase sunt,zici ca sunt d+e la cofetarie vreau si eu o bombonica

housy 1

05.12.2010, 13:15

superb! felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de mascarpone cu piersici