Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

de Miha in Dulciuri, 25 Oct 2010 | 5034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • Pentru umplutura:
  • 75 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 40 g zahar
  • 60 g unt
  • 130 g lapte praf
  • nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos:

Umplutura:


In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Mixam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina. Turnam crema intr-un castron si adaugam nuca de cocos pana ajungem la consistenta dorita.


Ciocolata o topim la microunde impreuna cu frisca lichida. Omogenizam apoi cu un penson aplicam in strat de ciocolata pe formele de silicon. Dam la congelator pentru cateva minute pana se intareste, apoi mai aplicam un strat si dam din nou la congelator. Repetam operatiunea ori de cate ori este necesar sa obtinem un strat grosut de ciocolata.


Umplem formele cu crema de cocos, apoi mai aplicam un strat de ciocolata. Eu am renuntat la ultima operatiune, am lasat bomboanele fara fund :)) ca deja eram pictata tota cu ciocolata si fii-mea la fel. :))


Se dau formele din nou la congelator pentru cateva minute, apoi se scot cu atentie bombonelele, pe care le vom pune pe hartiute speciale. De preferat ar fi sa se puna bombonelele direct pe hartiute, sa nu lasam amprente pe ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Adinacarla 1

01.11.2010, 12:24

un adevarat deliciu

Ellena 1

05.11.2010, 22:21

ce frumoase sunt,zici ca sunt d+e la cofetarie vreau si eu o bombonica

housy 1

05.12.2010, 13:15

superb! felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata la maxim