Bomboane de ciocolata cu visine

de leoflori in Prajituri, 11 Iul 2009 | 7086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciocolata cu 75 % cacao
  • 200 ml. smantana dulce (lichida, Dorna rosie)
  • 3 Linguri cacao
  • 1 Lingura ness
  • 1 lingurita esenta rom
  • 25 gr. unt (optional)
  • coaja de portocala
  • cateva visine fara samburi, scurse bine
  • cateva alune de padure prajite si macinate
 
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu visine:

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare.
Luam de pe foc si adugam (untul, pt. cine nu e la regim) cacao, coaja de portocala si ness-ul si amestecam bine-bine. Se lasa la racit. Eu am pus castronul in frigider cca 30 minute. Apoi se fac bile (e cam lipicioasa crema si te faci totuna!) se pune in mijloc 1 visina/1 aluna si se tavalesc prin alunele macinate sau prin cacao. Se pastreaza la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci in sos de rosii - Simplu si rapid

de laura_n 7

ieri la 14:48

Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

pe 16.07 la 18:12

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 16.07 la 09:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele